ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΑΔΠ-ΓΠΑ A.E.

Η ΕΑΔΠ-ΓΠΑ A.E. έχει ως σκοπό της την διαχείριση της περιουσίας του ΓΠΑ. Η περιουσία του συγκροτείται από το θερμοκήπιο των καλλωπιστικών φυτών, το αγρόκτημα Κωπαίδας, 1.000 στρ. με πειραματικές ετήσιες καλλιέργειες και το αγρόκτημα Σπάτων. Στο τελευταίο υπάρχει αμπέλι 200 στρ. του οποίου μέρος της παραγωγής οινοποιείται και η υπόλοιπη πωλείται όπως και ελαιώνας. Η ΕΑΔΠ-ΓΠΑ λειτουργεί ως ΑΕ και έχει μεγάλη εμπειρία στην οικονομική και λογιστική διαχείριση. Η ΕΑΔΠ-ΓΠΑ A.E. επίσης υποστηρίζει την έρευνα εργαστηρίων του ΓΠΑ. Στο Δ.Σ. της ΕΑΔΠ ΓΠΑ Α.Ε. συμμετέχουν καθηγητές με μεγάλη εμπειρία και έργο σε επιστημονικά προγράμματα.


ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ Oenovation

“Αξιοποίηση νέας φυσικής Ελληνικής μικροβιακής χλωρίδας προς παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας”

Η Εταιρία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Α.Ε. συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα Oenovation στις Ερευνητικές Ενότητες 1 και 5.

Η Ερευνητική Ενότητα 1 χωρίζεται σε δύο κύριες δράσεις. Στην απομόνωση νέων στελεχών ζυμών, στον μοριακό χαρακτηρισμό τους καθώς και στην απόδοση οινολογικών χαρακτηριστικών στα «νέα» στελέχη των ζυμών

  • Δράση 1.1: Απομόνωση νέων στελεχών ζυμών

Παραδοτέα:

  • 1.1:Κατάλογος συλλογής ζυμών με στοιχεία, μεταξύ των άλλων, γεωγραφικών συντεταγμένων, ποικιλία αμπέλου, το τμήμα του πρέμνου που έγινε συλλογή και ημερομηνία συλλογής.

Η Ερευνητική Ενότητα 5 χωρίζεται και αυτή σε δύο δράσεις. Η μία αφορά οινοποίηση μεγάλης κλίμακας και η δεύτερη αφορά έρευνα τάσεων αγοράς.

Παραδοτέα:

  • 5.1.1: Προϊόντα οινοποίησης σε μεγάλη κλίμακα,
  • 5.1.2: Φάκελοι εκθέσεων,
  • 5.1.3: Αποτελέσματα προώθησης στην αγορά.
  • 5.2.1: Αποτελέσματα και ανάλυση των ερωτηματολογίων,
  • 5.2.2: Κοστολόγηση της συλλογής, αξιολόγησης και χρήσης ιθαγενών ζυμών.

Η ΕΑΔΠ_ΓΠΑ Α.Ε. είναι ο φορέας συντονιστής του προγράμματος..